zondag 23 maart 2014

Training belangrijkste HR-prioriteit voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven zien training en ontwikkeling als de belangrijkste HR-prioriteit zo laat wereldwijd onderzoek naar goed werkgeverschap van het Top Employers Institute onder meer dan 750 bedrijven zien.

In 2013 was leiderschapsontwikkeling het belangrijkste aandachtspunt. Voor 2014 staat training en ontwikkeling het hoogst op de prioriteitenlijst van HR-afdelingen. Volgens de CEO van het Top Employers Institute, David Plink, sluit de nieuwe prioriteit van HR-afdelingen goed aan bij het Nederlandse HR-landschap. “Nederlandse bedrijven hebben over het algemeen een strenge selectie aan de poort. Ze investeren hier stevig in. Het is voor hen vervolgens dan ook belangrijk om te investeren in deze medewerkers door het bieden van goede opleidingen en trainingen. Hierdoor krijgen werknemers de kans hun talenten te benutten,” aldus Plink.

Integratie

Het onderzoek laat verder zien dat Nederlandse bedrijven er bovengemiddeld veel moeite in steken om nieuwe medewerkers snel in het bedrijf te laten integreren. Zo krijgen nieuwe medewerkers in driekwart van de gevallen een mentor toegewezen. Ook is er in 66 procent van de gevallen voor nieuwe medewerkers ruimte voor een gesprek met de CEO.

Winnaar

De prijs voor het beste bedrijf op het gebied van goed werkgeverschap ging naar Tata Consultancy Services (TCS). Vorig jaar stond TCS op de tweede plaats. Amit Kapur, Regional Director van TCS Benelux: “Wij zijn erg blij met deze titels. Dat we nu wederom als Top Employer zijn gecertificeerd laat zien dat we het menen als we zeggen dat onze medewerkers het meest waardevolle onderdeel van ons bedrijf zijn. Wij streven er naar hen te voorzien van een goede werkomgeving waarin ze kunnen uitblinken. Daarnaast gaan we verder met innoveren om te blijven aansluiten bij deze wereldwijde benchmark op het gebied van Human Resources.”

Bron:
Hovemann, M. (2014). Training belangrijkste HR prioriteit voor Nederlandse bedrijven. Geraadpleegd op: 23 maart 2014. Op http://www.hrpraktijk.nl/topics/loopbaan-opleiding/nieuws/training-belangrijkste-hr-prioriteit-voor-nederlandse-bedrijven

Mijn visie
Naar mijn mening is het ontzettend goed dat ze training en ontwikkeling als hoogste prioriteit gezet hebben voor 2014. Dit omdat het heel belangrijk is om je personeel up-to-date te houden en om ze blijvend te ontwikkelen. Daarnaast gaven ze aan in het artikel dat er een vrij strenge selectie is om binnen te komen bij bedrijven in Nederland, daarom is het des te belangrijk om je personeel blijvend te ontwikkelen. Sowieso is niemand ooit uitgeleerd, je kunt jezelf altijd nog blijven ontwikkelen en beter worden in verschillende opzichten. Maar daar moet  je als bedrijf zijnde dan wel blijvend in willen investeren. Zoals je in het artikel las willen ze dat graag blijven doen. Dat vind ik heel mooi om te lezen, want ik ben mezelf natuurlijk op dit moment ook heel erg aan het ontwikkelen en ik hoop ook dat als ik later een baan heb dat ze mij daar ook willen helpen met mezelf te ontwikkelen en mijn talenten. Dat geeft ook de reden dat dit artikel mij zo aansprak.

Ook zoals je in het artikel kunt lezen steken Nederlandse bedrijven al bovengemiddeld veel moeite in het snel integreren van nieuwe medewerkers in het bedrijf. Dat is al super goed dat ze daar al veel aandacht aan toekennen, ook krijgen driekwart van de nieuwe werknemers een mentor toegewezen dit zou natuurlijk nog hoger kunnen worden. Waardoor iedere werknemer zich volop zou kunnen ontwikkelen en zich meteen thuis voelt bij een bedrijf, dat zorgt er ook weer voor dat prestaties beter worden. Wat natuurlijk heel aantrekkelijk is voor een bedrijf. Daarom is het ook zo belangrijk dat je meteen vanaf het eerste moment meteen in je werknemers investeert en de uitdaging aan gaat om ze te ontwikkelen. Meteen meenemen en aan iemand toekennen is super goed, daardoor leert een nieuwe werknemer ook heel gauw hoe het eraan toe gaat binnen het bedrijf.

Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten trainingen dat iedere werknemer weer op een andere manier zijn of haar zwaktes of juist sterktes zou kunnen ontwikkelen. Want niet iedere werknemer is hetzelfde en vat de juiste informatie op dezelfde manier op als een ander. Daarom is het ook zo goed dat ze dit nog verder willen ontwikkelen, zo zorg je er ook voor dat iedereen een kans krijgt om zijn of haar talenten breder en beter te maken.

Vind jij ook dat het goed is dat Nederlands bedrijven zijn hoogste prioriteit toekennen aan training en ontwikkeling van zijn of haar medewerkers? Laat dan een bericht achter, want ik ben heel benieuwd of jullie mening aansluit aan mijn visie.



1 opmerking:

  1. Hoi Kim,

    Ik kan mezelf helemaal vinden in jouw visie. Mensen moeten zich altijd blijven ontwikkelen en zijn nooit uitgeleerd. Ook is de introductie van de nieuwe werknemer van hoog belang voor organisaties. Wanneer deze een goede start maakt zal de motivatie en productie van deze werknemer ook op een hoog niveau beginnen.
    Nederland is een kenniseconomie en we moeten concurreren met opkomende kenniseconomieën zoals India, Rusland, China en Brazilië. Daarom is het investeren in je personeel en in jezelf één van de belangrijkste dingen op het moment.

    BeantwoordenVerwijderen